Pelbagai

Tinjauan mengenai Tilam Serta Rest 3 "Gel Memory Foam

Tinjauan mengenai Tilam Serta Rest 3


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Masalahnya: Sakit Pinggul dan Punggung

Beberapa bulan kebelakangan ini, saya menderita sakit di pinggul kanan dan punggung pertengahan hingga bawah. Saya mengaitkannya dengan usia, mempunyai pekerjaan yang tidak aktif (menulis), memiliki berat badan, dan kurang bersenam untuk melincirkan sendi saya. Saya duduk di atas donat busa sel berketumpatan tinggi semasa saya menulis ini. Donat melegakan tekanan dari coccyx, sesuatu yang saya pelajari ketika saya hamil beberapa bulan yang lalu. Saya belajar memusingkan badan ke kiri ketika saya bangkit dari posisi duduk agar rasa sakit di pinggul tidak membawa saya berlutut. Tidak menyeronokkan!

Memastikan keadaan ini diperiksa oleh doktor adalah mustahil. Semasa saya bersara dari dunia korporat, saya juga melepaskan hak saya untuk insurans kesihatan yang dibayar syarikat. Jadi saya buat. Namun, duduk bukan satu-satunya kedudukan saya yang tidak selesa. Walaupun baru-baru ini saya membeli tilam, saya bangun dengan sakit belakang dan pinggul kanan saya menjerit dengan setiap pergerakan. Adakah saya perlu memberitahu anda bahawa saya tidak tidur lena? Oh, saya rasa saya baru sahaja melakukannya. Faktanya ialah saya tidur dalam 3 jam giliran kerana badan saya membangunkan saya. Oh, apa yang akan saya berikan untuk satu malam tidur tanpa gangguan!

Sesuatu mesti dilakukan. Saya tidak mampu mendapatkan diagnosis atau rawatan perubatan. Mengalami Advil seperti gula-gula tidak baik untuk jeroan saya dan tetap tidak menyelesaikan masalahnya. Membeli salah satu tilam mewah yang "mempunyai nombor anda" juga tidak menjadi masalah. Oleh itu, apa yang dilakukan oleh penulis yang berjuang-tidak-muda-tetapi-tidak-begitu-tua untuk mengurangkan kesakitan? Kepintaran adalah jawapannya, kawan-kawan saya; itu dan menonton kertas untuk penjualan toppers tilam.

Penyelesaiannya: Serta Rest

Kadang kala komersialisme sangat berguna. Nampaknya segala yang di bawah sinar matahari mula dijual sebelum cuti. Hari Peringatan adalah salah satu cuti tersebut. Big Lots tempatan saya mempunyai selebaran di koran hari Ahad. Mereka mengiklankan "pembuat terkenal" 3 "gel memori busa busa untuk katil queen dengan harga $ 99,99. Keesokan harinya saya pergi ke Big Lots dengan harapan saya tidak terlambat. Sudah tentu, stok mereka banyak, dan "pembuat terkenal" ternyata Serta. Baiklah, tembak, jika domba di TV takut kepada Serta kerana orang ramai tidak lagi perlu menghitungnya (domba) untuk tidur, itu alasan yang cukup untuk gadis kecil ini untuk memberi jenama. Bukan sahaja saya membuat pembelian, tetapi saya juga menggunakan seprai baru (dalam warna kegemaran saya, walaupun tidak sesuai dengan tempat tidur saya!).

Saya pulang dengan gembira kerana, mungkin, saya sekarang dapat tidur nyenyak. Saya mengeluarkan topeng busa memori gel Serta Rest 3 ”dan memasukkannya ke dalam penutup yang disertakan. Saya menghabiskan sepanjang hari mencuci tempat tidur, termasuk selimut saya. Saya betul-betul menantikan waktu tidur! Walaupun, dengan penampilan tempat tidur saya yang baru dibuat, saya memerlukan bangku tangga untuk meletakkan badan 5'2 "di atas katil dan di bawah selimut!

Ciri-ciri

Setelah membaca arahannya (ya, saya membaca arahannya. Nama saya Shauna, bukan Shaun!), saya agak tidak puas hati apabila mengetahui bahawa butang tilam mungkin memerlukan masa sehingga 72 jam untuk menyesuaikan diri dengan katil saya. Saya benar-benar gembira apabila ia terbaring rata dan sesuai dengan katil saya! Dewa-dewa yang selesa pasti ada di pihak saya.

Selain itu, saya gembira apabila membaca bahawa gel dalam busa diformulasikan agar sejuk dan mengatur suhu badan anda. Sebagai wanita selepas menopaus, saya masih mengalami peluh malam. Baiklah, tidak berpeluh malam lagi kerana panas malam. Itulah sebab lain saya tidak tidur dengan selesa. Saya perlu tidur sejuk agar dapat tidur lena. Adalah perkara yang sangat baik saya tidur sendirian. Katil bersaiz queen membolehkan saya beralih sebelah ketika menjadi terlalu panas - itulah sebab lain saya tidak tidur lena. Ngomong-ngomong, bilakah kotoran itu berakhir ??

Oh, saya hampir lupa bahawa produk ini dibuat di Amerika Syarikat. Jalan untuk pergi, Serta!

Keputusan

Saya hanya menghabiskan dua malam untuk persediaan baru saya, tetapi hasilnya saya geli sampai mati. Saya terbangun sekali setiap malam - yang merupakan berkat - dan saya dapat kembali tidur. Malangnya, badan saya mengeluarkan sedikit panas ketika saya cuba tidur. Walaupun begitu, topeng busa memori gel menepati janjinya.

Kata kerja di kotak berbunyi "menambah sokongan dan keselesaan - menghilangkan titik tekanan." Saya dapat membuktikannya. Hanya dalam dua malam, rasa sakit saya berada pada tahap yang jauh lebih rendah. Saya tidak perlu lagi memusingkan badan ketika bangun dari sofa untuk mengelakkan kesakitan di pinggul kanan saya.

Sekarang, jika panas malam yang saya alami hanya mengganggu orang lain, saya akan menjadi pelanggan yang benar-benar berpuas hati. Tetapi itu bukan masalah Serta, bukan?

Sekiranya ada di antara anda yang membaca ini mengalami ketidakselesaan semasa anda tidur atas sebab-sebab yang telah saya nyatakan, saya sangat mengesyorkan Serta Rest 3 ”Gel Memory Foam Mattress Topper. Ini adalah penyelesaian yang murah untuk apa yang boleh menjadi masalah yang mahal dan melemahkan.

Cubalah dan berehatlah dengan senang. Saya pernah, dan saya sekarang berehat ketika tidur.

Soalan & Jawapan

Soalan: Bahagian atas tilam saya disertakan dengan "kepingan" kain penutup 17 ". Adakah anda meletakkan salah satu kepingan rata anda di atas dan kemudian meletakkan penutup kain di atasnya?

Jawapan: Tidak, saya meletakkan penutup atas di dalam penutupnya. Setelah meletakkan topper di atas tilam, saya meletakkan pelindung tilam yang terpasang di atasnya, kemudian membuat tempat tidur seperti biasa (lembaran dipasang diikuti dengan flat).

Soalan: Saya mempunyai Serta Rest 3 "Gel Memory Foam Mattress Topper saya selama beberapa bulan dan sakit belakang saya berterusan, adakah anda masih berfungsi untuk anda?

Jawapan: Ya, ia masih berfungsi untuk saya. Saya mempunyai peti telur saya ke atas dan putarnya (putar) setahun sekali atau lebih. Sekiranya anda mempunyai bahagian atas yang rata, cubalah membalikkannya untuk melihat apakah ini berfungsi lebih baik untuk anda.

Soalan: Saya menambah penutup kalis air yang dipasang di atas penutup tilam dan kemudian penutup penyejuk di bahagian atas. Adakah ini akan tetap berfungsi dengan baik? Saya takut ada kecelakaan dan merosakkan atasan saya.

Jawapan: Saya tidak faham mengapa mempunyai penutup kalis air secara langsung di atas tilam yang ada akan menghalang kesan penyejukan topper Serta. Walau bagaimanapun, jika anda cuba mengelakkan kekacauan atas "kecelakaan", penutup kalis air tidak akan membantu. Cecair akan melalui bahagian atas tanpa mengira. Semua lapisan kalis air tidak melindungi tilam di bawahnya.

© 2013 Shauna L Bowling

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 13 Ogos 2019:

Kedengarannya seperti sumber yang baik, Seraphina. Saya gembira anda menemui sesuatu yang sesuai untuk anda.

Seraphina williams pada 13 Ogos 2019:

Saya juga pernah mengalami sakit belakang. Ketika itulah saya menjumpai laman web ini "https://www.mattressguides.in" membaca beberapa perkara hebat di google. Ini adalah laman web baru tetapi mereka mempunyai blog yang sangat baik mengenai produk tidur, gangguan tidur, sains tidur, dan lain-lain. Mereka juga mempunyai panduan lengkap mengenai ukuran tilam, jenis dan lebih banyak maklumat yang sama, yang membantu saya mendapatkan tilam terbaik untuk menyembuhkan sakit belakang saya.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 19 Julai 2018:

Annette, saya mempunyai milik saya selama beberapa tahun (membeli yang baru dan memberikan yang lama kepada anak saya). Saya tidur di katil bersaiz queen, sendirian seperti anda. Namun, saya berpindah sepanjang malam, (ditambah dengan tidak mempunyai pasangan tidur!), Jadi saya tidak mempunyai lekukan.

Berapa tebal topper anda? Periksa semula jaminan pengeluar. Mungkin anda mempunyai produk yang rosak. Saya ingin menukarnya jika ia menjadi cacat setelah jangka waktu yang singkat. Selain itu, di sisi mana anda menghadap ke atas? Bahagian peti telur atau bahagian rata? Saya mempunyai bahagian peti telur menghadap ke atas dan tidak menghadapi masalah dengannya.

Annette hestom pada 18 Julai 2018:

Saya mempunyai tilam serta penutup tilam gel tetapi hanya memilikinya selama 5 bulan dan saya satu-satunya orang yang tidur di atasnya sehingga ia mendapat tempat di mana saya tidur lebih rendah daripada bahagian lain dan terasa seperti kayu

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 07 Mei 2018:

Boleh jadi, mysleepyhead. Saya mempunyai tilam spring box biasa, tetapi bahagian atas busa melegakan ketidakselesaan.

mysleepyhead pada 06 Mei 2018:

MEMORY FOAM: TREND TERBARU DALAM PERKARA?

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 11 Oktober 2017:

Saya kesal mendengarnya, Stephanie. Sekurang-kurangnya anda sudah mengetahui apa yang menyebabkan berlakunya alahan anda. Cubalah toppers tilam organik Googling untuk melihat apakah ada alternatif untuk anda.

Stephenie Contreras pada 10 Oktober 2017:

Saya sangat menyukai topper saya tetapi sayangnya setelah 2 minggu saya mendapati saya alah kepada sesuatu yang dibuat oleh topper. Ini membuat saya sedih kerana telah banyak membantu dengan Sakit saya. Saya pasti jarang ada orang yang alah kepada bahan yang terbuat dari bahan tersebut. Hanya ingin menyatakannya di sini sekiranya orang lain mengalami alergi teruk pada kulit dan pernafasan saya dan saya memerlukan 2 minggu lagi sebelum saya mengetahui apa yang menyebabkan alahan tersebut.

Margaret Schindel dari Massachusetts pada 24 Mei 2017:

Terima kasih, Sha! Tilam kami cantik selepas 10+ tahun, jadi kami tetap perlu menggantinya. Tetapi sangat bagus untuk mengetahui bahawa busa memori gel benar-benar sejuk dan bukan hanya gimik pemasaran (yang menurut suami saya mungkin). Ulasan hebat!

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 24 Mei 2017:

Margaret, saya tidak lagi berpeluh malam. Syukurlah, menopaus kini menjadi memori yang tidak digemari ramai.

Saya suka atasan saya. Saya tidak bangun dalam kesakitan dan ini memberikan keselesaan penyejukan semasa saya tidur. Saya cadangkan anda mencuba topper ini sebelum mengeluarkan wang untuk tilam sepenuhnya dan melihat seberapa baik ia berfungsi untuk anda.

Terus saya siarkan!

Margaret Schindel dari Massachusetts pada 23 Mei 2017:

Sha, ulasan hebat! Saya dan suami sama-sama mengalami sakit belakang (dan saya juga mengalami sakit pinggul), dan kami mendapati bahawa tidur di tilam busa memori telah memberikan perbezaan yang besar. Tetapi kami berusia 10 tahun dan tidak sekuat ketika ia adalah "ayam musim bunga." Oleh itu, kami berada di pasaran untuk penggantian. Saya cenderung sejuk ketika saya letih, jadi saya mempunyai penutup sehingga dagu saya walaupun dalam cuaca yang cukup panas, tetapi kemudian bangun berpeluh di tengah malam. Oleh itu, saya ingin mencuba tilam busa memori gel kali ini, yang semestinya sejuk. Saya tahu topi busa memori gel ini tidak menghilangkan peluh malam anda (itu adalah pesanan tinggi untuk mana-mana produk!), Tetapi saya ingin tahu sama ada anda mendapati bahawa anda lebih sejuk pada waktu malam sejak anda telah menggunakan topper ini. Minda yang ingin tahu ingin tahu - terima kasih banyak! Nantikan jawapan anda. :)

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 02 Mac 2017:

Kay, saya setuju. Topper ini telah membuat semua perbezaan di dunia sejauh kualiti tidur. Bukan hanya membantu punggung saya, tetapi tidak menjadi panas pada waktu malam. Malah saya menggunakan bantal gel yang sejuk. Bagi saya tidak ada yang lebih tidak selesa daripada menjadi panas dan berpeluh semasa saya tidur.

Kay Armondi pada 01 Mac 2017:

Kami membeli penutup tilam yang sama dari Big Lots dan Love It ... Kami berdua mempunyai punggung yang teruk dan ini sangat membantu. Terima kasih Tuhan untuk tidur malam yang baik.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 27 Ogos 2016:

Julie, saya tidak mempunyai pengalaman dengan tilam yang anda beli, jadi saya tidak dapat memberikan nasihat. Walau bagaimanapun, dengan bahagian atas yang saya ulas dalam artikel ini, saya dapat memberitahu anda bahawa ia mengekalkan bentuknya. Saya juga tidur sendiri dan bebas menggunakan seluruh permukaan tempat tidur saya. Saya juga mengalami sakit pinggang dan punggung bawah sehingga saya membeli topper ini. Sejak itu saya bebas kesakitan. Yang menarik dari bahagian atasnya ialah anda boleh menggunakan bahagian peti telur atau bahagian rata. Tambang adalah peti telur ke atas dan saya menyukainya. Saya cadangkan anda mencubanya. Untuk pelaburan minimum, anda mungkin dapati menyelesaikan masalah anda.

JULAI pada 26 Ogos 2016:

Saya belum melihat masalah saya dijawab, jadi begini. Saya mempunyai tilam Serta Perfect Sleeper Gel Top dan mendapati saya mempunyai lekukan di dalamnya sejak bulan pertama saya mendapatkannya, sekarang berusia sekitar 8 bulan. Pergi ke laman web mengenai Serta Tilam dan semua orang membencinya dan syarikat tidak akan berpegang pada jaminan. Saya cukup yakin bahawa saya tidak dapat membalikkan tilam ini, sebab itulah saya mencari perkara awal dan melihat ulasan anda. Bahagian gel adalah apa yang membuat jurang dan lembah di tilam dan saya tidak pasti sama ada peti telur di bahagian atas akan cukup untuk membantu. Saya mengalami kesakitan dengan pinggul dan punggung kanan saya sejak saya mendapat tilam baru dan akan mencuba apa-apa untuk melegakan, tetapi adakah saya akan mendapat perkara yang sama di bahagian atas? Saya mempunyai katil bersaiz king dan tidur sendiri, jadi saya mempunyai banyak ruang untuk berpindah. Saya memusingkannya sebulan sekali dan benar-benar ingin tahu sama ada saya boleh membalikkannya di seberang, tetapi merasa dengan bahagian atas gel saya tidak dapat melakukannya. Adakah ada yang tahu? Adakah anda fikir ia akan membantu kerana peti telur yang melekat di atas?

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 05 Disember 2015:

Diane, saya tidak menyedari masalah ketoksikan sehingga saya membaca komen Beckie. Saya seorang yang cukup "hijau" dan berusaha menjauhi bahan toksik. Yang mengatakan, saya tidur di atas ini sejak 2013 dan tidak mengalami sebarang gejala keracunan. Saya mempunyai bahagian atas sarung yang disediakan ditambah penutup tilam. Saya tidak tahu sama ada tuntutan Beckie itu sah atau tidak. Yang saya tahu ialah saya berasa lebih baik sekarang kerana saya tidur di atas atasan ini. Saya tidur dengan selesa, dan kesejukan dari topper adalah anugerah ketika saya mengalami peluh malam menopaus. Saya katakan topper adalah pilihan yang jauh lebih baik daripada minum ubat untuk sakit belakang atau berpeluh malam. Bagaimana dengan anda?

Diane pada 04 Disember 2015:

Oleh itu, saya membeli salah satu malam ini untuk katil King baru kami. Kami mempunyai satu di tempat tidur Queen kami (bukan jenama ini) dan saya tahu saya mahukan yang terbaik. Saya selalu berbelanja di Big Lots dan membelinya di sana petang ini, kemudian pulang dan melakukan perbandingan harga untuk melihat apa yang dijual di tempat lain. Mula membaca ulasan di Amazon dan menjadi perhatian oleh seorang; mungkin Beckie di atas, kerana ia menyatakan perkara yang sama. Semua ulasan lain adalah baik. Sekiranya saya prihatin dengan masalah ketoksikan ini?

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 31 Oktober 2015:

Tommy, saya sangat gembira kerana tinjauan ini penting dalam mencari cara yang berpatutan untuk merawat sakit belakang anda. Terima kasih kerana berkongsi. Anda telah membuat hari saya!

Nikmati anda dan terus tidur lena.

Tommy pada 31 Oktober 2015:

Ulasan hebat, kerana ia tepat! Saya membelinya dari lot besar (tidak pernah ada di lot besar sebelum lol) dan saya sangat menyukainya. Telah berada dalam bangkai kereta yang teruk dan mempunyai banyak masalah dengan pinggul dan belakang saya. Ini membantu saya tidur dan tidak bangun dengan terlalu banyak kesakitan. Ulasan anda membuat saya membeli ini dan mencubanya, dan walaupun saya ragu-ragu, saya gembira melakukannya. Terima kasih banyak-banyak!

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 14 Ogos 2015:

Nadine, saya mempunyai dua tahun sekarang dan masih menjalankan tugasnya dan lebih daripada membayar sendiri. Semoga berjaya! Saya harap topper ini terdapat di kawasan anda. Sekiranya tidak, mungkin salah satu kedai dalam talian menawarkan penghantaran ke SA.

Nadine Mei dari Cape Town, Cape Barat, Afrika Selatan pada 14 Ogos 2015:

Ulasan HEBAT pada produk! Kami berada dalam keadaan yang sama. Tiada insurans perubatan. Saya tahu apa yang menyebabkan sakit punggung bawah .... dan saya melakukan yang termampu untuk mengatasinya. Guru yoga kami tinggal di sebelah dan saya mempunyai bouncier trampolin dalaman. Bukan saya cukup kerap memijaknya. Semasa saya menulis, atau sedang mengusahakan sampul buku nampaknya cepat berlalu dan sebelum saya tahu sudah beberapa jam berlalu. Badan saya tidak bergerak dari kerusi komputer saya. Bahagian atas tilam ini kelihatan seperti penyelesaian untuk saya, tetapi jika saya boleh masuk ke Cape Town adalah kisah lain. Saya akan membuat siasatan. Terima kasih kerana berkongsi.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 20 April 2015:

Anda dialu-alukan, gram!

gramof4 pada 20 April 2015:

Terima kasih. Saya mesti membalikkannya. Terima kasih.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 19 April 2015:

Gram, lebam naik. Itulah yang anda berbaring untuk menghilangkan tekanan di bahagian belakang.

gramof4 pada 19 April 2015:

Saya tidak mendapat arahan.

Adakah lebam naik atau turun. Menyukainya. Saya meletakkan bahagian halus ke atas.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 15 Mac 2015:

Itu menarik, Beckie. Saya telah tidur di tambang selama dua tahun sekarang dan tidak menghadapi masalah.

Beckie pada 14 Mac 2015:

Berhati-hati. Anak lelaki kami dan yang lain, menurut penyelidikan, mengalami sawan, sakit kepala, sakit sendi kronik, dan masalah kesihatan lain sejak mula menggunakan gel ini. Mereka mempunyai toksin yang boleh merosakkan kerana disedut semasa tidur.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 27 Februari 2015:

Ludibell, itu tidak sukar, tetapi sangat tegas dan kaku. Setelah anda membuka dan meletakkannya di atas tilam, ia akan hilang. Saya cadangkan membiarkannya berehat di tempat tidur anda sebentar kemudian berbaring di atasnya dan melihat bagaimana rasanya. Sekiranya tidak sesuai untuk anda, kembalikan.

Ludiebell pada 26 Februari 2015:

Saya baru sahaja membeli topper saiz King saya di Big Lots petang ini, tetapi ketika saya dan suami mengeluarkannya dari kotak, ia sangat sukar dan terasa kaku sehingga saya menyuruhnya menggulungnya semula dan saya akan mengambilnya esok. ..Apakah rasanya ketika anda mengeluarkannya dari kotak? Adakah ia menjadi lebih lembut setelah melepaskannya? Saya mempunyai topeng busa memori 3 inci di tilam Beauty Rest yang baru dan baru saya mengalami kesakitan setiap hari. Jadi, adakah ini akan melembutkan cukup untuk saya menikmatinya dan tidak kesakitan? Bagi anda yang telah membelinya, sila hantarkan komen dan beritahu saya ... terima kasih!

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 23 Januari 2015:

Ceria, Jean! Saya menggunakan tilam baru kurang dari setahun sebelum saya memutuskan untuk mencuba Serta topper. $ 300 + berbanding $ 99 yang lain adalah perkara yang sukar bagi saya.

Jean Miller Ader pada 23 Januari 2015:

Saya rasa dia mengatakan tilam mereka baru berusia satu tahun dan sudah menyoket tidak kira berapa kali dia menukarnya atau seberapa kerap. Saya tidak pernah memakai tilam sebenar - tidak perlu kerana saya mempunyai bahagian atasnya. Rahmat, sayangku. Inilah beberapa tahun lagi keselesaan!

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 23 Januari 2015:

Jean, saya sangat gembira mendengar maklum balas anda. Saya mempunyai topper saya selama hampir dua tahun dan tidak perlu mengubahnya seperti yang saya lakukan dengan topi peti telur tradisional. Saya masih belum mencuba bantal. Maksud saya, tetapi sudah lama tidak melihatnya dijual. Suatu ketika saya melihat penjualan di bantal, mereka habis. Konyol saya, saya sepatutnya meminta pemeriksaan hujan!

Terima kasih kerana menghantarnya kepada jiran anda. Saya yakin mereka akan senang seperti kita dan akan diminta untuk membeli bahagian atasnya. Ia tentunya lebih murah daripada membeli tilam baru. Apabila kami menguji tilam di kedai, kami tidak merasakan bagaimana mereka akan berfungsi sepanjang waktu tidur.

Saya fikir saya telah membuat keputusan yang baik ketika membeli tilam baru saya. Saya sangat salah! Tidak mungkin saya akan membeli tilam baru setelah mengeluarkan wang, jadi saya mencuba topeng Serta Gel Memory Foam.

Nak, adakah saya pernah gembira!

Jean Miller Ader pada 23 Januari 2015:

Saya masih menyayangi atasan saya selama ini. Bantal juga. Saya telah melihat beberapa keluhan mengenai bantal yang tidak cukup besar. Saya membeli tambang dalam talian dari Sears, dan ia besar - selebar bantal Ratu saya. Mungkin mereka datang dalam pelbagai saiz. Bagaimanapun, saya gembira gembira gembira. Saya juga menghantar jiran saya ke laman web anda supaya dia dapat melihat semuanya. Mereka menghadapi masalah dengan tilam "divet."

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 10 November 2014:

Jane, saya sangat gembira anda memutuskan untuk tidak mengembalikan topper dan anda menyukainya.

Saya belum mencuba bantal. Big Lot telah menjualnya beberapa ketika dahulu tetapi habis dijual ketika saya sampai di sana. Mungkin Santa akan membawa saya satu.

Jane pada 10 November 2014:

Saya telah melihat sebilangan besar topi busa ini dan hampir mustahil untuk membandingkannya dengan yang lain hanya dengan membeli dan mencubanya. Saya membeli ini dengan kehendak apabila Big Lots mendapat potongan 20% dari semua penjualan kedai. Ia tidak dibuka di rumah saya selama beberapa minggu dan saya akan mengembalikannya ketika saya mendapat ulasan anda. Saya fikir kerana harganya sangat murah berbanding kebanyakannya, ini mungkin tidak begitu bagus. Tetapi ulasan anda meyakinkan saya untuk mencubanya dan saya sangat gembira. Saya mempunyai topeng busa memori 3 dalam yang diperoleh suami saya kira-kira 4 tahun yang lalu. Saya menyukainya kerana keselesaan tetapi kilat panas pada waktu malam dan merasakan ia merupakan faktor penyumbang kepada mereka kerana saya tidak pernah memilikinya pada waktu siang. Saya berharap agar gel dalam busa dapat membantu mengurangkannya. Saya mempunyai ini di tempat tidur saya selama kira-kira 3 bulan sekarang dan saya gembira dengannya. Kadang-kadang saya masih mempunyai kilat panas tetapi saya rasa ia tidak sekerap atau teruk. Mungkin itu adalah busa gel atau corak peti telur yang memungkinkan aliran udara yang lebih baik di sekitar kulit saya, atau mungkin itu hanya kebetulan atau masa. Saya tidak tahu. Intinya adalah, ini adalah banyak pada topi busa memori gel. Harganya hebat, sangat selesa, dan bau busa kecil hilang dalam 4-6 jam untuk membukanya. Sekiranya anda menonton iklan, dua atau tiga kali setahun Big Lots mempunyai potongan 20% di seluruh kedai dan anda juga boleh mendapat tawaran yang lebih baik daripada biasa. Dan saya mengitar semula topi busa memori saya yang masih dalam bentuk yang hebat, kepada anak perempuan saya yang berusia 22 tahun kerana dia tidak semestinya mengalami kilat panas selama beberapa tahun.

Adakah anda mencuba bantal? Saya juga ingin tahu tentang mereka.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 27 Oktober 2014:

Peggster, ia berbau ketika pertama kali mengeluarkannya dari kotak tetapi ia cepat hilang. Sebenarnya, saya tidak mencium apa-apa kecuali cadar bersih pada malam pertama saya tidur di atasnya.

Yang boleh saya katakan hanyalah mencuba. Periksa dasar pengembalian dengan kedai anda. Kemungkinan yang paling hebat akan menjadi medium yang senang antara anda dan suami dan anda tidak akan memerlukannya untuk mengembalikannya.

peggster pada 26 Oktober 2014:

Hai, saya betul-betul kohl pada saat ini untuk memutuskan sama ada saya harus membeli produk ini! Saya telah membaca semua ulasan dan kedengarannya hebat! Adakah topper ini mempunyai bau? Kami baru sahaja membeli katil yang kukuh dan ia membunuh saya! Suami saya menyukainya dan saya tidak. Sekiranya saya mendapat orang atasan adakah dia akan membencinya? Saya juga mempunyai fibromyalgia, dan sindrom sjogren dan spondylitis arthritis. Saya mempunyai banyak kesakitan! Gadis nak buat apa ????

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 18 Oktober 2014:

Maria, anda terlalu lucu. Walau bagaimanapun, ulasan ini benar-benar tulus. Saya telah mendapat kedudukan tertinggi sekarang selama satu setengah tahun dan saya masih bertahan dengan kata-kata saya. Ianya indah. Saya tidak mengalami sakit belakang sejak saya membelinya.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 18 Oktober 2014:

Mike, saya tidur di peti telur busa biasa dan saya harus bersetuju dengan anda - mereka tidak memberikan keselesaan. Walau bagaimanapun, penutup gel busa ini mengekalkan bentuk dan ketumpatannya. Saya merasa cukup lega.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 18 Oktober 2014:

Saya setuju Paula. Saya katakan John memerlukan tidur siang. Atau pelajaran dalam tingkah laku sopan.

Maria Jordan dari Jeffersonville PA pada 17 Oktober 2014:

Sha,

Bagaimana mungkin saya terlepas ini ... adakah saya tertidur di "Serta Rest 3" Gel Memory Foam Mattress "...?

Menariknya berapa banyak komen positif dan orang yang benar-benar mendapat manfaat daripada produk ini. Ulasan anda terpuji, terperinci dan tulus ... sama seperti anda.

Anda bahkan menangani komen yang ganjil dan bodoh dengan cara yang bermaruah.

mckbirdbks dari Emerald Wells, Di persimpangan jalan, Texas pada 17 Oktober 2014:

Hai Sha, seperti kebetulan saya bekerja di tempat yang membuat kulit telur ini untuk digunakan oleh pesakit hospital yang terbaring di tempat tidur untuk memperlambat kemajuan luka tidur. R&D membuktikan mereka tidak bekerja pada 'Grumpy Old Men' yang tahu mengenai berat busa dan mempunyai masa untuk meneliti laman web pengeluar untuk memberi komen mengenai ulasan pelanggan. Ini adalah sebahagian kecil populasi.

Suzie dari Carson City pada 17 Oktober 2014:

Sha ...... Miskin John ..... sepertinya dia tidak cukup tidur dan juga "keluar dari sisi katil yang salah."

Saya tertanya-tanya apakah dia benar-benar mempunyai pandangan untuk komennya yang tidak berguna? Satu-satunya perkara yang jelas ialah dia agak kasar dan tidak berminat. Buang masa begitu.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 17 Oktober 2014:

John, dalam membaca semula ini saya melihat di mana saya menyebut bahawa saya meninggalkan dunia korporat. Saya meminta maaf atas tuduhan saya yang sebelumnya. Walau bagaimanapun, saya mengekalkan sisa hujah saya.

Sejujurnya, saya ingin Serta menghubungi saya mengenai jawatan ini dan menawarkan pekerjaan menulis kepada saya. Namun, itu belum berlaku dan - sekali lagi - bukan itu sebabnya saya menulis ulasan ini.

Mengapa anda tidak memulakan laman web anda sendiri di mana anda boleh menghantar ejekan dan tuduhan anda? Mungkin anda akan berasa lebih baik dan dapat berkomunikasi dengan seluruh dunia dan diri anda.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 17 Oktober 2014:

John, sekiranya saya dibayar oleh Serta, ulasan ini akan dibuat di laman web mereka. Anda juga tidak akan menemuinya di laman Big Lots. Ini adalah tinjauan yang jujur ​​oleh seseorang yang menemui penawar sakit belakang yang tidak mahal. Perhatikan saya tidak memaut ke mana-mana laman web.

Saya terpaksa menulis ulasan ini kerana memberi kesan positif kepada kehidupan saya.

Kulit telur bukan 'paku'. Saya minta maaf badan anda memberi reaksi negatif terhadap mereka.

Komen anda mengenai saya meninggalkan dunia korporat memberitahu bahawa anda telah membaca beberapa catatan saya yang lain. Yang ini pastinya tidak mendedahkan aspek kehidupan saya.

Saya minta maaf kerana anda sangat pahit dan merasa perlu menghembuskan asap anda kepada orang lain. Tidak semua orang akan senang dengan produk yang mereka beli. Cuba menghirup asap di cermin semasa anda mencukur setiap pagi.

Mungkin anda harus meninggalkan komen negatif anda di laman web Serta dan tidak menuduh saya dengan niat jahat. Ini adalah ulasan SAYA berdasarkan pengalaman saya tanpa pampasan.

Suka atau ketepikan. Sekiranya anda membuangnya, lakukan di mana ia akan mendapat daya tarikan.

John Burten pada 17 Oktober 2014:

Berapakah syarikat ini membayar anda kerana anda tidak dapat menemui POS ini di laman web Serta sendiri. Bagaimana memberitahu itu? Saya membeli salah satu daripadanya dan akhirnya membalikkannya untuk mengelakkan lonjakan bodoh. Anda juga tidak dapat mengetahui berat buihnya dan tidak juga menyebutnya seperti laman web yang mati. Saya rasa sejak meninggalkan dunia korporat diperlukan sedikit pendapatan tambahan.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 13 Oktober 2014:

Bahagian kulit telur naik, Janie. Sekiranya anda membelinya, anda pasti menyukainya!

janie pada 13 Oktober 2014:

saya tahu ini adalah soalan yang gila tetapi adakah sisi rata naik atau bahagian kulit telur?

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 25 September 2014:

Donna, saya minta maaf mendengar kemalangan anda. Saya harap pihak atasan ini membantu. Kembali dan beritahu saya!

Donna pada 24 September 2014:

Setelah berlanggar dengan beberapa air mata yang lalu, saya mengetahui bahawa saya menghidap penyakit cakera degeneratif. Beberapa minggu adalah baik, beberapa tidak begitu banyak. Selama minggu yang buruk, saya menemui ulasan anda setelah menghabiskan berjam-jam dalam talian mencari topper yang sempurna dan hari ini saya terjun. Big Lots terletak kira-kira 2 mikres dari rumah saya dan mereka tinggal satu saiz King - itu milik saya !!! Saiz King adalah $ 119.00 - masih lebih murah daripada apa yang saya dapati dalam talian. Saya baru saja mengeluarkannya dan meletakkannya di atas katil - sangat sesuai dan saya mempunyai penutup yang tertutup di dobi semasa saya menulis. Semoga sakit punggung dan pinggul bawah saya akan dibantu oleh ini. Terima kasih atas ulasan anda!

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 11 Ogos 2014:

Amy, saya perhatikan di surat khabar semalam Big Lots ada bantal Serta Gel Memory Foam yang dijual. Saya hanya boleh memilih. Alangkah baiknya jika ada bantal sejuk di bawah kepalaku semasa tidur di bahagian atas yang hebat ini.

Amy pada 10 Ogos 2014:

Lihat ulasan anda setelah saya membeli topper ini di Big Lots hari ini (CINTA saya banyak Big !!) kerana ingin tahu, dan melihat bagaimana ia bertahan dari masa ke masa. Saya gembira melihat milik anda masih bagus seperti baru !! Melihat ke hadapan untuk bermalam seperti saya tidur di hotel kelas atas :)

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 26 Julai 2014:

Anda dialu-alukan, Ashley. Saya suka bahawa ia mengekalkan bentuknya. Saya telah mempunyai tambang selama lebih dari satu tahun sekarang dan tidak ada penyok badan di bahagian atas. Saya juga suka bahawa ia sejuk. Tidak ada yang lebih buruk daripada menjadi panas semasa anda cuba tidur.

Saya sangat gembira anda menyukai atasan anda! Apa yang mudah, murah untuk tilam yang tidak selesa, ya?

Ashley pada 26 Julai 2014:

Topper ini luar biasa !! Rasanya seperti tilam yang sama sekali baru! Buih memori terbentuk dengan sempurna ke badan anda, tetapi tidak terlalu lembut. Saya jatuh cinta dengan ini! Pasti bernilai wang! Terima kasih atas cadangan!

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 25 Julai 2014:

Ashoey, saya pasti berharap fikiran anda tidur lena semalam dan bukan lengan anda! Tolong kembali dan beritahu saya bagaimana topper ini berfungsi untuk anda. Saya suka milik saya. Ini adalah $ 99 terbaik yang pernah saya belanjakan!

Ashoey pada 24 Julai 2014:

Baru beli topper tilam ini dari Big Lots! Teruja membaca begitu banyak ulasan baik. Tilam saya sekarang sangat sukar sehingga lengan saya tertidur ketika saya berada di sisi saya. Saya akan menggunakannya malam ini dan akan meneruskan tinjauan. Terima kasih atas cadangan! Lebih mudah memilihnya!

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 16 Julai 2014:

Drew, ini adalah topper tilam terbaik yang pernah saya cuba juga. Saya pernah menggunakan peti telur pada masa lalu dan mereka tidak melakukan apa-apa untuk saya. Saya suka yang ini. Anda betul - ia sangat bernilai. Saya gembira ia berfungsi dengan baik untuk anda.

Tarik pada 16 Julai 2014:

Mempunyai tilam busa ini selama kira-kira sebulan dan ia sangat baik. Saya mempunyai sekurang-kurangnya 4 topper matress sebelum berkisar antara 1 inci hingga 4 inci. Tilam 3 inci ini sesuai dengan kepadatan busa yang sesuai untuk keperluan saya. Saya berasa seolah-olah saya terapung dengan busa topper ini dan tidak ada titik tekanan. Punggung bawah terasa hebat pada waktu pagi. Nilai yang luar biasa secara keseluruhan dan mendapat minr di Big Lot. Terima kasih kerana memulakan blog ini.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 22 Jun 2014:

Thanx Justafriend. Saya tidak mendapat peluh malam lagi. Tidak juga panas terik. Saya rasa saya telah melalui keseluruhan kitaran menopaus. Syukur!

Hanya kawan pada 22 Jun 2014:

Untuk berpeluh malam, cuba akar macca. Sekiranya anda mempunyai makanan keseluruhan atau jalan raya berdekatan dengan anda atau kedai makanan kesihatan lain, mereka ada di sana. Dapatkan serbuk akar macca tulen hanya gunakan satu sudu teh atau campurkan dalam jus. Peluh malam hilang. Sangat murah

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 31 Mei 2014:

Joe, ini berjaya untuk saya. Topper bersaiz queen adalah $ 99.99 di Big Lots. Ia berbaloi dengan harganya. Saya tidak melihatnya lebih murah di tempat lain. Cubalah.

Joe dari utara miami FL pada 30 Mei 2014:

Belakang saya telah membunuh saya akhir-akhir ini di tilam saya. Seorang atasan boleh membantu membuat saya tidur sepanjang malam.

Shauna L Bowling (pengarang) dari Florida Tengah pada 19 Mei 2014:

Jean, saya sangat gembira ia berfungsi untuk anda. Saya rasa lega seketika. Saya menghadapi masalah untuk tidur walaupun pada waktu malam juga. Saya masih tidak tidur 8 jam penuh tanpa bangun tidur, tetapi saya dapat menghabiskan lebih kurang 4 jam yang lebih baik daripada sebelumnya!

Jean Miller Ader pada 18 Mei 2014:

Saya melihat sudah 5 minggu sejak saya meletakkan gel topper dan menanggalkan topper yang lain. Saya tidak lagi memerlukan bangku tangga untuk ke katil, saya hanya berdiri di atas jari kaki saya yang kecil. Berita besar adalah bahawa selama seminggu terakhir saya tidur sepanjang malam, saya akan mengatakan 5-6 jam secara purata. Saya rata-rata bangun setiap 2 jam sebelumnya. Saya gembira, gembira, gembira. Terima kasih atas ulasan anda yang menghantar saya menemui ini. Btw, orang atasan lain, yang salah, digulung dan ditutup di ruang bawah tanah. Neighbor didn't want it. Those of you with new beds or toppers: give them a few weeks to get used to. For some, the comfort is instant, and for others it takes a few weeks. I felt the comfort instantly, but the sleep extension took a few weeks. Oh, the cat is still thrilled, too. She has lots of places to choose from to snooze and still get rubbed and petted by me, so she gives this a thumbs up, too. :-)

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on April 08, 2014:

Jean, I'm thrilled for you and your cat! I love mine, too. You are so welcome. I'm glad I was able to help. I know I always check consumer reviews before I buy something and I prefer not to read the reviews from the manufacturer's site. Real reviews from real (non-paid) people are what counts in my book.

Jean Miller Ader on April 08, 2014:

I finally got the 4-inch Serta foam off my bed and put the gel topper on. Oh, what a difference! I love it! My cat loves it! We sort of fight for our spots since there is so much more room than the couch we'd been sleeping on. Thank you SO MUCH for your review. I'd have never tried this gel topper if I hadn't read it and the comments. My body thanks you. I would have never guessed there would be such a difference.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on April 06, 2014:

It doesn't feel bumpy, mugsylover. You can feel the texture, but it's actually rather soothing. You can feel it when you rub your hands over it, but not with your back. I don't know if I'm properly conveying what I'm trying to say or not. The texture is not distracting in the least. I love mine!

mugsylover on April 05, 2014:

I am concerned about the topper feeling "bumpy". Can you tell me about that?

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on March 28, 2014:

Don, I'm so happy the topper is working for you. Now if only Serta would happen upon this review and send me a commission for the sales they've received as the result. LOL :-)

Seriously, it's a very good product and lives up to its claims. Thanks for taking the time to tell us your story!

Don Grayson on March 28, 2014:

Last night was my first night sleeping on a Serta-rest topper. Used it on a foldout bed. I was very happy with the difference. At 225# I ad no shoulder pain. Like I said, last night was my only basis.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on March 26, 2014:

TheDen, your story is a wonderful testament to the value of this product. There's nothing worse than not getting a restful sleep. Well, expect for waking up in pain that is. I'm so glad this product worked for you.

I can relate to the leg thing; I used to do the same thing. I have to be cool and comfortable when I sleep and this topper provides both.

I'm so happy you can now sleep comfortably. Hooray!

THEDEN on March 25, 2014:

Follow up. I slept on it last night and must say that it was the best choice ever! I let it sit out for about 6 hours, but couldn't wait to try it out. The instructions says that its ok to use it after it opens up, but it does have a synthetic smell. It really did not bother me, and after I got home today, I hardly notice it. I put it in a room with a small space heater to speed up the process, and the next day used my air purifier to try to get as much of the smell out. I slept like a baby! I had a spinal chord injury and could not get comfortable in my bed. I spent $1,000 on a pillow top mattress, but it was too firm. I had a cotton topper on it before, but after 2 washes the seams tore and had to throw it out. With just the mattress, I could not lay on my back, or either side for too long without having pain. I am a side sleeper. After putting the Serta to the test I noticed, that I was comfortable without pain on either side, and actually fell asleep on my back. I also normally have to sleep with one leg out, because I get hot. This pad actually kept me cool! I woke up at 6 in the morning feeling completely refreshed. I normally sleep until 8:30 and have trouble getting up due to the tossing and turning. I highly recommend anyone with pain, tossing, or sleep problems to give this a shot. At $99.00 at Big Lots was worth every penny. Thank you again bravewarrior for the recommendation and review!

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on March 25, 2014:

Good for you, theden! Big Lots carries this topper all the time. I haven't seen them raise the price since I bought mine almost a year ago. It has definitely given me better quality sleep and eased my back pain tremendously.

THEDEN pada 24 Mac 2014:

Thank you so much for posting. I saved a bunch by going to Big Lots today to purchase mine! $99.00 plus tax. I almost bought this online for $150.00 plus tax. I know it will help my back:-)

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on March 18, 2014:

Peg, it's much cheaper than buying a new mattress. Actually, I did buy a new mattress, but test riding it in a store doesn't let you know how it feels when you spend 8 hours on it. This topper is awesome. I recommend the cool gel as mentioned in this article. If you like a cool bed when you sleep, this one's the answer.

Peg Cole from Northeast of Dallas, Texas on March 18, 2014:

Thanks for the run down on this memory top mattress. We've debated about getting memory foam or trying something else, soon. Good to hear about your experience.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on February 19, 2014:

Jean, I'm sorry to hear about your physical disabilities. Would your husband not be understanding of your needs? You can return the one you bought online and get a refund. Why wouldn't your husband go to the local store and get what you need?

Big Lots stores are way much smaller than Wal-Mart. If your husband won't help you, do you have a friend who will?

Jean Miller Ader on February 19, 2014:

We have a Big Lots not far from here, but I'm disabled and I don't want my husband to know I've bought another one. It's easier on my body and my nerves to pay a bit more to have it delivered so I can hide it until he's out of the house. I don't know how large the Big Lots stores are, but my back and other body parts are too bad to walk very far. Wal-Mart? Forget it. Grocery store? I pay for those trips for days. I use the shopping carts for walkers. :-) I did take a nap on the bed today - test run for the first time. So far, so good. I had to lie down with the top of my back and scootch my body up pressing my feet against the dresser. I need to wear slick nylon-type jammies, I guess, to make it easier to get in.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on February 18, 2014:

Jean, I sure hope you neighbors take the topper you bought by mistake. Do you not have a Big Lots store near you? They have the one I reviewed here in stock all the time. I've yet to see them raise the price.

At 5'10" you need a step stool to get into bed? My, you just may be the modern day Princess and the Pea! :-)

Jean Miller Ader on February 18, 2014:

Shauna, I know it's a topper that goes on the mattress. Luckily for me, the bed frame arrived first, then the mattress and box spring, then the I put the topper on. Unfortunately, I ordered the wrong topper. The one I have is just foam, not gel. I took the easy way out and ordered the gel one from Amazon today and paid more for it just so I'd have it and have it delivered. Maybe my neighbor will take the old one since I haven't even slept on it yet and they just got new beds. You should see my bed. I had to order a step stool to get onto it. I measured, and it is 34" high to get onto the bed. The bottom of my butt doesn't reach that high, even though I'm 5'10" - or used to be. I even ordered the low profile box spring. I'd need stilts if I'd gotten the regular box spring. Anyway, I now have the softest pillowtop Sealy bed they make (an 8) and should be getting the gel topper Thursday and be happy, happy, happy. THANK YOU!! (Oh, I never did hear from Big Lots.)

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on February 12, 2014:

Jean, this is not a mattress. It's a topper that fits on top of your existing mattress. I've seen Big Lots commercials for the Presidents' Day promotion. I've seen the topper that I review in this article for the same price repeatedly: $99 for a 3" queen size topper - and they are in stock. You'll have to go to your nearest Big Lots if you want to purchase the topper in addition to the mattress (from what you're telling me).

I don't want you to be confused between the mattress and the topper. They are two different sleep choices. I chose the topper because I'd already bought a new mattress (not a Serta) and I was attracted to the cooling quality. I made a good decision in buying the topper.

Thank you for sending this link to your friends. Please also send them my response to your comment. I don't want the topper to be confused with a mattress. It's an enhancement (that works great to alleviate back pain) but it is not a replacement for a mattress.

Jean Miller Ader pada 12 Februari 2014:

Big Lots has a sale Feb 17th and 18th of Serta Mattresses. They show the topper online, but it says you have to buy it in store instead of on their website. I just wrote to ask if they'll have any toppers. My new bed will be here Monday, and just in case I want the topper to add. I've sent your link to several friends who are considering new mattresses or complaining of back pain and their beds. Thank you so much for your review and comments! I'm thrilled to be getting off the sofa.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on January 16, 2014:

Dr. Taylor, you won't regret it! By all means, go to Big Lots; you'll save a lot of money.

Folake Taylor, MD. pada 16 Januari 2014:

OK. Was about to purchase a similar one from Overstock.com. Might just drive to Big Lots and get this one. I have back and hip pain as well. Terima kasih.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on January 07, 2014:

WiccanSage, your bed sounds awesome. Is the gel topper one that stays cool? I love that feature in mine. I can't stand being hot while I sleep. When I bought the topper I was still suffering night sweats so it was a great relief to have something cool against my skin. I agree with you - foam is the way to go.

Thanx for your feedback. I'm sure your comment will help all who suffer from back pain and read this review.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on January 07, 2014:

Ben, I would imagine the entire mattress would be awesome on the back. Especially if it holds up as well as the topper. If you buy one, come back and let me know how it worked for you.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on January 07, 2014:

Rebecca, my mattress was doing me more harm than good and it's not even 2 years old. I'd wake up so achy every morning. A hot shower helped but only temporarily. The topper has done the trick and saved me a lot of money in the long run.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on January 07, 2014:

Nell, I don't know if Serta is available in the UK. I would imagine it is. If you can find the item reviewed in this post, you won't be sorry. It really has made a difference with me. No more pain!

Mackenzie Sage Wright on January 07, 2014:

I got a memory foam bed with gel topper-- it was like 'where have you been all my life?" I love it. The gel foam works pretty well, and the bed is so comfortable. I think the trick is the density & the thickness-- you have to get pretty high density and I was told to get one at least 12 inches thick (mine is 15 inches), but it is awesome. I was getting so sick of spring mattresses giving out... I've had mine now for about 8 months and love it. It wasn't a serta but I highly recommend the foam.

Ben Zoltak from Lake Mills, Jefferson County, Wisconsin USA on January 06, 2014:

Very interesting, I just don't see the topper doing the trick for me. I would like the whole mattress, which I see on one of your ads, they are a little less costly than I thought!

Great review!

Ben

Rebecca Mealey from Northeastern Georgia, USA on January 06, 2014:

This is a terrific and valuable product review. So many people have back problems it seems. The answer could surely lie in their mattress. Terima kasih!

Nell Rose from England on January 06, 2014:

That's great! thanks for pointing me in the right direction, and yes my pain is similar to yours! right hip and lower back! I will definitely get one of these, I just looked at your amazon one, but its as you said in america, so i will have to look for the equivalent over here, but brilliant! voted up and shared! nell

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on December 27, 2013:

You did it right. Crates go up. Did yours come with a zipper enclosure to put over the pad? I'm so glad you like it. I love mine and it hasn't lost its shape at all. Maybe Serta will hire us as official spokespeople. :-)

Laurie on December 27, 2013:

I purchased it yesterday afternoon and slept on it last night. LOVE IT!!! I put the crates up. Is that the proper way to have it, or should they be down?

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on December 26, 2013:

Laurie, I got my queen size topper at Big Lots for $99 also. I love it. I no longer awaken with back pain, nor do I have pain thru the day. It really was a good investment. I highly recommend it and no one has this topper for a lower price than Big Lots, from what I've seen.

Please come back and let me know how you feel after sleeping on the 3" Serta topper.

Laurie on December 26, 2013:

Thank you for your review. Big Lots in my city has this topper for $99 (Queen). I'm going purchase mine this afternoon. My mattress, although only 1 1/2 years old, hurts various pressure points. I'm hoping this topper will do the trick without me having to purchase another mattress.

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on October 31, 2013:

Leah, put the egg crate side up. You'll love this topper. It's the best purchase I've ever made. I haven't had back pain since I bought it. It maintains its shape beautifully. I've been sleeping on it for 6 months now and it is the same as when I first put it on the bed - no body dents or misshaping. The best part is, it's cool. There's nothing worse than being hot while trying to sleep!

If yours came with a case, be sure to use it. It's really pretty easy to get the topper inside. I was able to do it myself.

I'm glad you found this review useful. Enjoy your new topper!

Leah on October 30, 2013:

First off, thank you for posting your review! I just purchased one today and was excited to see such a positive review! This might be a silly question but when putting the topper into its shell should I have the flat side up or the egg crate like grooves? Or wont it matter either way? Any input would be vey helpful :) thanks!

Shauna L Bowling (author) from Central Florida on October 23, 2013:

Jewels you are very wrong in your statement. I have no problem rolling around on this mattress topper. It does not sink at all. You don't know what you're talking about and your insinuation is not appreciated.

Jewels on October 22, 2013:

This bed is the anti-sex bed! Very comfortable but once you are in it you cannot move at it feels like you have been sucked in by quick sand it is literally hard to even roll onto your side or get out of bed makes you feel like you weigh 500 pounds and there is no way you can move in any direction for any hanky Panky so if you are lonely and have back or hip pain this bed is perfect for you


Tonton videonya: Gel Memory Foam Mattress Topper (Mungkin 2022).